اعتبار سنجی روان سنجی نسخه فارسی پرسشنامه خود تنظیم فرم کوتاه در افراد مسن در جامعه

ساخت وبلاگ

Mohadeseh Motamed-jahromi 1 † ، محمد حسین کاوه 2*† ، امین محمدپور 3 و عبدولرهیم اسدولهی 4

  • 1 کمیته تحقیقات دانشجویی ، گروه ارتقاء بهداشت ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، شیراز ، ایران
  • 2 مرکز تحقیقات علوم بهداشت ، گروه ارتقاء بهداشت ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، شیراز ، ایران
  • 3 گروه مهندسی بهداشت محیط ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، شیراز ، ایران
  • 4 وزارت ارتقاء و پیری ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، شیراز ، ایران

هدف از این مطالعه بررسی اعتبار و پایایی نسخه فارسی پرسشنامه خودتنظیمی فرم کوتاه (SSRQ) در بین بزرگسالان مسکونی جامعه ایرانی و تعیین نقطه قطع بهینه آن بود. در شیراز ، ایران ، یک مطالعه مقطعی از 500 سال بزرگتر 60 سال در دو مرحله انجام شد. از روش رو به جلو برای ترجمه استفاده شد. خصوصیات روان سنجی ، مانند اعتبار چهره و محتوا ، بر اساس دیدگاه متخصصان ، اعتبار ساختار بر اساس تجزیه و تحلیل عاملی اکتشافی (EFA) و تجزیه و تحلیل عاملی تأیید کننده (CFA) ، با ارزیابی رابطه با خودآمدی عمومی ، اعتبار همگرامقیاس (GSE-10) و قابلیت اطمینان بر اساس α کرونباخ مورد بررسی قرار گرفت. یک منحنی مشخصه عامل گیرنده (ROC) برای تأیید نقطه برش ترسیم شد. اعتبار هر دو صورت و محتوا تأیید شد. مرحله اول اعتبار سازه با استفاده از تست Kurtosis و EFA انجام شد و در آخر ، تنها 20 مورد در چهار خرده مقیاس با 76. 34 ٪ از واریانس کل بارگذاری شد. CFA نشان داد که تناسب خوبی با داده ها (میانگین خطای مربع تقریبی (RMSEA) = 0. 059 ؛ شاخص تناسب مقایسه ای (CFI) = 0. 92 ؛ و خوب بودن شاخص مناسب (GFI) = 0. 89) نشان داد. ضریب α کرونباخ SSRQ-20 به 0. 87 افزایش یافت. همبستگی مثبت معنی داری بین SSRQ-20 و GSE-10 (44/0 = r) مشاهده شد ، که نشانگر اعتبار همگرایی قابل قبول است. نمره قطع بهینه برای تمایز بزرگسالان مسن از نظر خودتنظیمی 71 بود. این مطالعه نشان می دهد که نسخه فارسی SSRQ ، که شامل 20 مورد است ، ابزاری معتبر و قابل اعتماد برای ارزیابی خودتنظیمی در جامعه ایرانی است. بزرگسالان

معرفی

پیری مترقی جامعه ما مسئله مهمی در این دوره است. پیری یک فرایند طبیعی است که ممکن است در زمان های مختلف توسط افراد تجربه شود. با این حال ، سازمان بهداشت جهانی (WHO) پیر شدن را بیش از 60 سال تعریف می کند (سازمان بهداشت جهانی [WHO] ، 2007). طبق گزارش WHO ، در حال حاضر 600 میلیون نفر از افراد مسن در سراسر جهان وجود دارد که پیش بینی می شود تا سال 2025 دو برابر شود و به 2 میلیارد نفر برسد (سازمان بهداشت جهانی [WHO] ، 2020). ایران همچنین با افزایش تعداد افراد مسن تر روبرو است و طبق آمار سازمان ملل در سال 2006 ، تعداد افراد بالای 60 سال در ایران 6 ٪ از کل جمعیت ، یعنی جمعیت 4562،000 را به خود اختصاص داده است. طبق پیش بینی ها ، این رقم تا سال 2050 به 263. 930،000 نفر می رسد که این جمعیت معادل 26 ٪ از کل جمعیت است (مهری و همکاران ، 2020).

پیری پدیده ای است که باید مدیریت شود زیرا افراد مسن اغلب تغییراتی را تجربه می کنند که گاهی اوقات می تواند منجر به محدودیت های جسمی ، روحی و اجتماعی شود که کیفیت زندگی آنها را تحت الشعاع قرار می دهد (ساماراکون و همکاران ، 2011 ؛ مکپه و همکاران ، 2016). مراقبت از خود ، به عنوان یک رفتار تقویت کننده سلامت ، می تواند به افراد مسن کمک کند تا عواقب این تغییرات را مدیریت کنند (Callaghan ، 2005). برای مراقبت از خود باید برنامه ریزی شود تا تمام نیازهای افراد مسن را برآورده سازد (می رود و همکاران ، 2020). خود تنظیم مکانیسمی است که می تواند به اجرای مراقبت از خود مؤثر کمک کند (Koch and Nafziger ، 2011). این یک فرایند هدف گرا است که ظرفیت برنامه ریزی برای شروع رفتار مناسب و کنترل رفتار نامناسب را افزایش می دهد (مان و همکاران ، 2013 ؛ وهمایر و شوگرن ، 2017).

در مورد مراحل خود نظارتی در بین دانشمندان اختلاف نظر وجود دارد. بندورا پیشنهاد کرد که خود تنظیم شامل سه مرحله است: خود عدم پذیرش ، قضاوت و پاسخگویی به خود (بندورا و جوردن ، 1991). Kanfer یک نظریه سه مرحله ای را ارائه داد که شامل خود نظارت ، ارزیابی خود و خودآزمایی است (Kanfer ، 1970). میلر و براون خودتنظیمی را در هفت بعد تعریف کردند ، که شامل ورودی اطلاعات ، نظارت بر خود ، ایجاد تغییر ، جستجوی گزینه ها ، برنامه ریزی ، اجرای و ارزیابی اثربخشی طرح است (میلر و براون ، 1991).

از آنجایی که اندازه گیری سطح خودتنظیمی در سالمندان برای برنامه ریزی خودمراقبتی ضروری است، استفاده از پرسشنامه مناسب بر اساس مراحل خودتنظیمی و متناسب با جمعیت سالمند سودمند است. با توجه به جستجوی ما، چندین پرسشنامه مانند پرسشنامه خودتنظیمی بوفورت و پرسشنامه یادگیری خودتنظیمی بارنارد، تنها یک جنبه از خودتنظیمی، یعنی یادگیری خودتنظیمی را اندازه گیری کردند (تقی زاده و همکاران، 2020؛ طهماسبی پور و همکاران.، 2021). خوشبختانه یکی از قدیمی ترین و رایج ترین پرسشنامه ها مطابق با هدف ما پرسشنامه 31 سوالی خود تنظیمی فرم کوتاه (SSRQ) بود که برگرفته از پرسشنامه 63 سوالی خود تنظیمی (SRQ؛ براون و همکاران،1999). این پرسشنامه می تواند توانایی عمومی افراد مسن را برای تنظیم رفتار اندازه گیری کند و به طور گسترده در بین جمعیت ها و فرهنگ های مختلف اعتبار سنجی شده است (گارزون اومرنکوا و همکاران، 2017؛ چن و لین، 2018). کری و همکارانSSRQ را از SRQ استخراج کرد و یک بعد را در نظر گرفت که نشان دهنده ظرفیت کلی خود تنظیمی است (کری و همکاران، 2004). در سال 2005، نیل و کری ویژگی‌های روان‌سنجی SSRQ را ارزیابی کردند و دو بعد شامل کنترل تکانه و تعیین هدف از طریق تحلیل عاملی معرفی شدند (نیل و کری، 2005). در سال 2009، پوتگیتر و بوتا مطالعه‌ای بر روی دانش‌آموزان انجام دادند و هفت عامل را شناسایی کردند: نظارت، تصمیم‌گیری، یادگیری از اشتباهات، آگاهی آگاهانه، پشتکار، خلاقیت و خود ارزیابی (پوتگیتر و بوتا، 2009).

پیشنهاد شده است که ابعاد خودتنظیمی ممکن است در بین گروه های جمعیتی و فرهنگ های مختلف متفاوت باشد (Garzon Umerenkova و همکاران ، 2017 ؛ چن و لین ، 2018). بنابراین ، لازم بود یک مطالعه مستقل و هدفمند برای روان سنجی این پرسشنامه در ایران انجام شود. Zeinali و همکاران.(2011) ، در بخش "مواد و روشهای" یک مطالعه در چندین خط ، به طور خلاصه خصوصیات روان سنجی SSRQ را برای استفاده در نوجوانان ایرانی گزارش داد و نسخه 28 ماده ای را پیشنهاد کرد. از آنجا که شرکت کنندگان در مطالعه ما بزرگسالان مسن بودند ، این ابزار باید متناسب با فرهنگ و توانایی های آنها باشد. با توجه به جستجوی ما ، خصوصیات روان سنجی SSRQ برای اندازه گیری خود تنظیم در بزرگسالان مسن ایرانی ارزیابی نشده بود. علاوه بر این ، هیچ نقطه قطع در نسخه های مختلف گزارش نشده است. شواهد حاکی از آن است که تعیین نقطه برش مهم است زیرا به عنوان یک مرز طبقه بندی عمل می کند و مرز برای تفسیر نمرات بالا و پایین آن را فراهم می کند (کارل و همکاران ، 2011). بنابراین ، اهداف اصلی این مطالعه ارزیابی خصوصیات روان سنجی SSRQ در بزرگسالان مسن ایرانی ، شناسایی خرده مقیاس ها بر اساس سازه های تئوری خودتنظیمی و در نهایت تعیین نقطه قطع بهینه است.

مواد و روش ها

این مطالعه مقطعی از نوامبر 2020 تا مارس 2021 در شیراز انجام شد و 500 فرد مسن بیش از 60 سال با استفاده از روش نمونه گیری راحتی دو مرحله ای انتخاب شدند (مرحله 1 ، n = 250 ؛ مرحله 2 ، n = 250)وادبه دلیل عدم دسترسی به شرکت کنندگان اولیه ، استفاده از دو نمونه مانع از آشنایی با پرسشنامه اول هنگام تکمیل پرسشنامه دوم و به عنوان یک پاسخ پرسشنامه بهتر پس از کاهش موارد شد. بزرگسالان مسن در جامعه با استفاده از دو نوع تکنیک نمونه برداری از راحتی از جمله رویکرد گرفتن و نمونه گیری گلوله برفی استخدام شدند. با توجه به اپیدمی ، در یک روش نمونه گیری گرفتن ، ما از خانه های سالمندان و مراکز بهداشتی شهری بازدید کردیم و پس از بررسی سوابق پزشکی ، با افراد مسن واجد شرایط تماس گرفتیم و از آنها دعوت کردیم تا در این مطالعه شرکت کنند و یک پرسشنامه آنلاین را از طریق واتس اپ یا پیوند پر کنند. وادما از تکنیک گلوله برفی برای ارسال پرسشنامه از طریق WhatsApp به افراد مسن که پس از آزمایش وضعیت شناختی خود با سؤالاتی از محقق معرفی شده اند ، ارسال شده است. معیارهای ورود به مطالعه ، بزرگسالان ساکن جامعه 60 ساله و بالاتر را با حداقل یک سطح ابتدایی سواد ، تلفن هوشمند و دسترسی به اینترنت فرا گرفته است. معیارهای محرومیت شامل بزرگسالان مسن که دارای مشکلات روانی شدید بودند و تمایلی به شرکت در این مطالعه نداشتند.

ابزار

پرسشنامه خود تنظیم فرم کوتاه

ما از پرسشنامه تهیه شده توسط کری و همکاران استفاده کردیم.(2004) برای ارزیابی رفتار خود تنظیم در بزرگسالان مسن. این پرسشنامه خود گزارش شده شامل 31 مورد است که هر مورد در مقیاس پنج نقطه ای لیکرت اعم از 1 (کاملاً مخالف) تا 5 (کاملاً موافق) به ثمر رسید. نمرات پرسشنامه از 31 تا 155 متغیر بود ، و نمرات بالاتر نشانگر رفتار خود تنظیم بهتر است.

مقیاس خودکارآمدی تعمیم یافته

مقیاس خودکارآمدی تعمیم یافته (GSE-10) یک مقیاس 10 ماده ای است که توسط شوارتزر و اورشلیم در سال 1979 ایجاد شد. این مقیاس در مقیاس لیکرت چهار درجه ای از اصلاً درست = 1 تا کاملاً درست = 4 رتبه بندی شد. نمره خودکارآمدی کل با جمع امتیاز آیتم ها به دست آمد و از 10 تا 40 متغیر است (سینگ و همکاران، 2009). این مقیاس در سال 1375 به فارسی ترجمه شد (نظامی و همکاران، 1375)، سپس رجبی و معینی و همکاران. روایی و پایایی آن را تأیید کرد و α کرونباخ مقیاس را به ترتیب 82/0 و 81/0 گزارش کرد (رجبی، 1385؛ معینی و همکاران، 1387). علاوه بر این، مطالعه حاضر، α کرونباخ 0. 75 را برای نسخه فارسی GSE-10 در میان سالمندان به دست آورد.

روش

اول ، مجوز از توسعه دهنده پرسشنامه اصلی (دکتر کیت ب کری وابسته به دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه براون ، Providence ، ایالات متحده) بدست آمد. این تحقیق سپس به دو مرحله تقسیم شد: مرحله اول شامل تکنیک ترجمه ابزار و سازگاری فرهنگی بود. مرحله دوم شامل ارزیابی خصوصیات روان سنجی ابزار برای بررسی اعتبار آن (چهره ، محتوا ، سازه و روایی همگرا) بود. در مرحله اول ، SSRQ با استفاده از تکنیک استاندارد رو به جلو به فارسی ترجمه شد (وایلد و همکاران ، 2005). برای تعیین اعتبار چهره ، SSRQ از طریق مصاحبه با 10 موضوع به منظور اطمینان از هم ارزی زبانی و مفهومی ترجمه ها تکمیل شد. بر اساس نظرات تیم تحقیق ، ابزار اصلاح شد و پرسشنامه نهایی ایجاد شد. برای محاسبه اعتبار محتوای کیفی ، از 10 روانشناس بهداشتی که با روند روان سنجی آشنا بودند ، خواسته شد تا در مورد موقعیت و دستور زبان موارد و استفاده از کلمات مناسب در عبارات اظهار نظر کنند. علاوه بر این ، نسبت اعتبار محتوا (CVR) و شاخص اعتبار محتوا (CVI) برای محاسبه اعتبار محتوای کمی پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفت. برای تعیین CVR ، 10 متخصص (در زمینه های آموزش بهداشت ، روانشناسی ، پرستاری ، بهداشت عمومی و ژئنتولوژی که با موضوع آشنا بودند) به طور مستقل خواسته شد تا مواردی را با استفاده از مقیاس رتبه بندی سه نقطه ارزیابی کنند (لازم ، مفید اما غیر ضروری، و غیر ضروری). طبق جدول Lawshe ، حداقل ارزش CVR توافق شده بر اساس ارزیابی 10 متخصص باید بیشتر از 0. 62 باشد (Lawshe ، 1975). سرانجام ، میانگین مقدار CVR کلیه موارد SSRQ 0. 84 تعیین شد و مقدار CVR هر مورد پرسشنامه بالاتر از حداقل دامنه قابل قبول بود.

نمره CVI هر مورد با استفاده از روش Waltz و Bausell محاسبه شد (Waltz and Bausell ، 1981). بنابراین ، از متخصصان خواسته شد تا میزان ارتباط ، وضوح و سادگی هر مورد را با استفاده از یک طیف چهار قسمتی تعیین کنند. سپس ، تعداد متخصصانی که گزینه های سه و چهار را انتخاب کرده اند بر اساس تعداد کل متخصصان تقسیم شده است. سرانجام ، CVI SSRQ با استفاده از میانگین نمرات CVI برای کل مورد (0. 90) محاسبه شد.

برای ارزیابی اعتبار ساخت ، در مرحله اول با 250 شرکت کننده ، آزمایش Kurtosis و نرمال بودن داده ها تعیین شد (گارسون ، 2012). سپس ساختار فاکتور SSRQ با استفاده از تجزیه و تحلیل عاملی اکتشافی (EFA) از طریق SPSS نسخه 23 تعیین شد. آزمون Kaise r-Meye r-Olkin (KMO) و آزمون بارتلت برای کروی برای تعیین کفایت نمونه برداری و مناسب بودن تحلیل عاملی استفاده شد. سپس ، تجزیه و تحلیل مؤلفه اصلی در چرخش Promax برای استخراج عوامل نهفته و موارد مناسب از عوامل انجام شد. هر مورد بر اساس ارتباطات بیشتر از 0. 3 به عاملی اختصاص داده شد (ساموئل ، 2017). در مرحله بعدی ، تجزیه و تحلیل عاملی تأییدی (CFA) بر روی داده های نمونه دوم (250 نفر) با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری با AMOS 24 انجام شد. بنابراین ، مدل های مرتبه اول و دوم طراحی شدند و شاخص های متناسب بر اساس برش. مقادیر گزارش شده است.

اعتبار همگرا یکی از موضوعات مربوط به اعتبار ساخت و مطالعه است که آزمایشاتی با سازه های مشابه باید دارای همبستگی قابل قبولی باشد (هاپکینز ، 2017). برای به دست آوردن اعتبار همگرا ، از همبستگی پیرسون بین اجزای SSRQ و نمره کل GSE-10 استفاده شد. قابلیت اطمینان بر اساس ضریب α α Cronbach مورد بررسی قرار گرفت ، و منحنی ویژگی عملکرد گیرنده (ROC) برای برآورد نقطه برش بهینه با استفاده از SPSS نسخه 23 انجام شد. شایان ذکر است که نرم افزار SPSS منطقه را تحت ارزش منحنی (AUC) محاسبه می کند ،حساسیت ، ویژگی ، P-Value و فاصله اطمینان و همچنین Joud's J ، K-Index و Diff با استفاده از فرمول.

نتایج

شركت كنندگان

در کل 500 سالمند در دو مرحله در این مطالعه شرکت کردند. بیشتر افراد مسن زن بودند (307 نفر = 61. 4 ٪) ، متاهل بودند (408 نفر = 81 ٪) ، بین 60 تا 70 سال (402 نفر = 80. 4 ٪) بودند و دبیرستان داشتنددیپلم یا کمتر (435 نفر = 87 ٪). اکثر شرکت کنندگان گزارش دادند که آنها با خانواده زندگی می کنند (434 نفر = 86. 8 ٪). در جدول 1 مشخصات جمعیت مورد مطالعه در نمونه های 1 و 2 ارائه شده است.

www.frontiersin.org

جدول 1. مشخصات جمعیتی افراد مسن در نمونه های 1 و 2.

اعتبار ساختاری

مقادیر كورتوز برای 3 ، 8 ، 11 ، 16 و 31 مورد در نمونه اول به ترتیب 1. 1. 12 ، 1/11 - 1/16 ، 1/16 ، و 1/0 - بود ، بنابراین این موارد حذف شدند. یک آزمایش عادی انجام شد ، و پنج شرکت کننده دورتر بر اساس جعبه (با شماره: 49 ، 51 ، 68 ، 86 و 88) از تجزیه و تحلیل حذف شدند.

نتایج تجزیه و تحلیل عاملی اکتشافی

www.frontiersin.org

جدول 2. چهار عامل پرسشنامه خود نظارتی فرم کوتاه (SSRQ) در بزرگسالان مسن ایرانی و بارهای عاملی آنها (250 نفر).

نتایج تجزیه و تحلیل عاملی تأییدی

در این مرحله ، نتیجه EFA با انجام CFA بر روی نمونه دوم تأیید شد (250 نفر). مدل های CFA مرتبه اول و دوم با استفاده از دستور تصحیح پیشنهادی نرم افزار AMOS اصلاح شدند و شاخص های مناسب مناسب یافت شد. در جدول 3 مقایسه ای از شاخص های مناسب CFA مرتبه دوم با مدل مرتبه اول ارائه شده است ، و شکل 1 تجزیه و تحلیل مسیر مدلهای مرتبه اول و دوم اصلاح شده را نشان می دهد.

www.frontiersin.org

جدول 3. شاخص های مناسب SSRQ در بین بزرگترها.

www.frontiersin.org

شکل 1. مدل های مرتبه اول و دوم اصلاح شده.

اعتبار همگرا

www.frontiersin.org

جدول 4. همبستگی پیرسون بین مؤلفه های SSRQ و مقیاس خودکارآمدی عمومی (GSE-10) در بزرگسالان مسن.

تحلیل پایایی

قابلیت اطمینان از 31 ماده SSRQ و مقیاس نهایی 20 ماده ما در بزرگسالان مسن به ترتیب 0. 82 و 0. 87 از طریق ضرایب α کرونباخ تخمین زده شد.

امتیاز دهی ، منحنی مشخصه عملکرد گیرنده و نقاط برش

نمره کل مبلغ نقاط هر مورد را نشان می داد. نمرات مورد بین 1 تا 5 متغیر بود. بنابراین ، کل نمرات از 20 تا 100 بود. نقطه برش SSRQ-20 با استفاده از توزیع منحنی ROC تعیین شد. نمره حالت مقیاس 20 ماده (حالت = 71) به عنوان نقطه برش به دلیل AUC عالی (شکل 2) ، حساسیت بالا و ویژگی بالا اختصاص داده شد. شاخص J Youden (J) ضریب است که حداکثر حساسیت و ویژگی نقطه برش را به حداکثر می رساند (پرکینز و شیسترمن ، 2006). از آنجا که شاخص J Youden (J) 0. 60 پوند و Diff ≤ 0. 2 بود ، نقطه برش مشخص شده SSRQ-20 بهینه است (جدول 5). در نمونه دوم ، 157 نفر (8 /62 ٪) شرکت کنندگان بالاتری از 71 نفر کسب کردند.

www.frontiersin.org

شکل 2. منحنی مشخصه عملکرد گیرنده (ROC).

www.frontiersin.org

جدول 5. مقدار AUC ، حساسیت و ویژگی منحنی ROC برای SSRQ 20 ماده.

بحث

سه هدف اصلی این مطالعه ، ارزیابی اعتبار و پایایی SSRQ در یک نمونه از جمعیت بزرگتر ایرانی و شناسایی خرده مقیاس ها و نقاط قطع بود. ما از روشهای دقیق بر اساس معیارهای روان سنجی برای تأیید اعتبار و پایایی نسخه فارسی SSRQ استفاده کردیم و پرسشنامه ای را با چهار خرده مقیاس و 20 مورد به دست آوردیم. با شاخص های مناسب مناسب ، SSRQ نهایی کوتاه تر از نسخه اصلی بود. چن و لین مشابه مطالعه ما دریافتند که ، ضمن اعتبارسنجی SSRQ در دانشجویان تایوانی ، تعداد موارد پرسشنامه به 22 مورد کاهش یافته و یک پرسشنامه کوتاه تر به دست آمده است (چن و لین ، 2018). به نظر می رسد که کاهش تعداد موارد پرسشنامه در مقایسه با مورد اصلی ممکن است مربوط به اختلافات فرهنگی ، محیطی و گروه جمعیت باشد. از طرف دیگر ، ما معتقدیم که تنگی پرسشنامه ویژگی خوبی برای استفاده در جمعیت مسن است زیرا به دلیل اختلال عملکرد بینایی و مشکلات خواندن افراد مسن بسیار سریعتر و کاربردی تر است. بولینگ و همکاران. پیشنهاد شده است که استفاده از مقیاس های کوتاه در بزرگسالان مسن می تواند دقت اندازه گیری را بهبود بخشد (Feizi and Heidari ، 2020).

در این مطالعه ، ما چهار خرده مقیاس برای SSRQ در جمعیت مسن ایران از جمله خودآگاهی ، تعیین هدف ، برنامه ریزی عمل و نظارت بر خود به دست آوردیم. خرده مقیاس ها بر اساس محتوای زیرمجموعه های آنها و با استفاده از سازه های نظریه خود تنظیم نامگذاری شده اند. این خرده مقیاس ها تا حدودی با مراحل نظارتی باندورا سازگار هستند (بندورا و جوردن ، 1991). بندورا پیشنهاد کرد که خودآگاهی به عنوان اولین مرحله از خود تنظیم ، فرایندی است که شامل آگاهی از افکار و احساسات برای تعیین هدف است (بندورا ، 1991). بنابراین ، خود کاهش خود تقریباً مترادف با خود آگاهی و زیر مقیاس های هدف است. در مطالعه ما ، برنامه ریزی عمل یک مفهوم منحصر به فرد است که به عنوان مرحله بعد از تنظیم هدف برای ایجاد رفتار تعریف می شود (اوگدن ، 2019). برنامه ریزی اقدام فرایند تبدیل استراتژی ها و اهداف افراد به عمل است (Gagné ، 2018). در نظریه بندورا ، قضاوت و پاسخگویی به خود نیز با خرده مقیاس خود نظارت سازگار است. نظارت بر خود یک روش تغییر رفتار است که شامل توانایی نظارت و تنظیم احساسات و رفتارها در پاسخ به تغییرات و مشکلات است (Bruhn et al. ، 2015). براساس شواهد ، سایر محققان ابعاد مختلفی را برای SSRQ شناسایی کرده اند (نیل و کری ، 2005 ؛ پوتگیتتر و بوتا ، 2009). این می تواند به دلیل تنوع دیدگاه های محققان و پاسخ های شرکت کنندگان باشد.

با توجه به اعتبار همگرا ، GSE-10 برای بزرگسالان مسن ایران ارتباط مثبت و معنی داری با نمره کل و خرده مقیاس های SSRQ نشان داد ، که اعتبار همگرایی مورد انتظار را نشان می دهد. از اعتبار همگرا در مطالعات مشابه قبلی استفاده نشده است (Potgieter and Botha ، 2009 ؛ Garzon Umerenkova و همکاران ، 2017 ؛ چن و لین ، 2018). دلیل استفاده از GSE-10 برای اعتبار همگرا در مطالعه ما این بود که این مقیاس کوتاه است که می تواند توسط افراد مسن راحت تر پر شود و همچنین برای اندازه گیری ایمان های خود برای برآورده کردن انواع شرایط دشوار ایجاد شده است (Lazić ETal. ، 2021). بنابراین ، محتوای هر دو مقیاس تقریباً همان هدف را دنبال می کنند ، یعنی اندازه گیری خودکارآمدی و خود تنظیم به عنوان سازه های مهم باندورا برای پیش بینی رفتار برای بهبود مراقبت از خود (Luszczynska و همکاران ، 2005 ؛ Pillay et al. ، 2022).

با توجه به نتایج ، نمره "حالت" یک نقطه برش بهینه برای SSRQ-20 است. بنابراین ، افرادی که بالاتر از 71 نفر به ثمر رسانده اند ، رفتار خود نظارتی بهتری دارند و افرادی که در زیر گلزنی می کنند ، نشان دهنده رفتار خود تنظیم ضعیف هستند. لازم به ذکر است که نقطه برش SSRQ در مطالعات قبلی مشخص نشده است ، از این رو این یکی از نکات برجسته مطالعه حاضر است.

نقاط قوت و محدودیت

نقاط قوت این مطالعه شامل سازگاری و اعتبارسنجی نسخه فارسی SSRQ در افراد مسن ، استفاده از نمونه های جداگانه برای EFA و CFA و توسعه یک نقطه برش برای مقیاس است. محدودیت های متعددی در این مطالعه وجود دارد. اندازه نمونه ممکن است نسبتاً ناچیز باشد ، و ما از نظر بالینی وضعیت شناختی را در افراد مسن با استفاده از چندین سؤال و بدون استفاده از ابزارهای عینی ارزیابی کردیم. علاوه بر این ، جمعیت ایران از گروه های قومی مختلف تشکیل شده است ، و مطالعه حاضر بر روی قومیت فارس انجام شده است که بزرگترین قومیت در ایران است. بنابراین ، هنگام تعمیم یافته ها به سایر اقلیت های قومی ، مانند کردها ، ترکمن ها و بلوچ ، باید احتیاط کرد. از طرف دیگر ، این مطالعه در طول شیوع COVID-19 انجام شد. بنابراین ، پر کردن پرسشنامه ها بیشتر از آنچه انتظار می رفت ، بیشتر طول کشید. همچنین ، از آنجا که پرسشنامه ها به صورت الکترونیکی یا از طریق واتس اپ به شرکت کنندگان ارسال می شدند ، رسیدن به افراد فقیر ، بی سواد ، حاشیه نشین ، روستایی و افراد بدون تلفن های هوشمند امکان پذیر نبود.

نتیجه

در زمینه ایران ، نسخه کوتاه SSRQ با 20 مورد از خصوصیات روان سنجی قابل قبول و ساختار فاکتور خوبی برای اندازه گیری خود تنظیم در بزرگسالان مسن نشان داد. با توجه به ویژگی هایی مانند قابلیت اطمینان و اعتبار خوب ، طراحی خرده مقیاس ها بر اساس نظریه خود تنظیم ، پر کردن اشکال در یک دوره کوتاه مدت توسط افراد مسن و تعیین نقطه برش ، به نظر می رسد SSRQ-20 ابزاری مناسب برای برنامه ریزان برای استفاده در طراحی مداخلات با هدف بهبود خود تنظیم در بزرگسالان مسن است.

صورت در دسترس بودن داده ها

مشارکتهای اصلی ارائه شده در این مطالعه در مقاله گنجانده شده است ، سوالات بیشتر می تواند به نویسنده مربوطه هدایت شود.

بیان اخلاق

مطالعات مربوط به شرکت کنندگان انسانی توسط کمیته اخلاق دانشگاه علوم پزشکی شیراز مورد بررسی و تأیید قرار گرفت (شماره: IR. SUMS. REC. 1398. 1365). بیماران/شرکت کنندگان رضایت آگاهانه کتبی خود را برای شرکت در این مطالعه ارائه دادند.

کمک های نویسنده

MK پروژه مطالعه را مفهوم سازی کرد ، بر روند اجرای نظارت نظارت کرد و نسخه خطی را ویرایش کرد. MM-J در توسعه مطالعه ، جمع آوری داده ها ، تجزیه و تحلیل داده ها شرکت کرد و نسخه خطی را نوشت. AM به جمع آوری داده ها کمک کرده و نسخه خطی را ویرایش کرده ام. AA در تجزیه و تحلیل داده ها کمک کرد و نسخه خطی را ویرایش کرد. همه نویسندگان نسخه نهایی را خوانده و تصویب کرده اند.

تضاد منافع

نویسندگان اعلام می کنند که این تحقیق در غیاب هرگونه روابط تجاری یا مالی که می تواند به عنوان یک تضاد احتمالی منافع تفسیر شود ، انجام شده است.

یادداشت ناشر

تمام ادعاهای بیان شده در این مقاله صرفاً مواردی است که نویسندگان دارند و لزوماً نمایانگر سازمان های وابسته خود یا ناشر ، ویراستاران و داوران نیستند. هر محصولی که ممکن است در این مقاله ارزیابی شود ، یا ادعایی که ممکن است توسط تولید کننده آن ساخته شود ، توسط ناشر تضمین یا تأیید نمی شود.

تصدیق

ما از سالمرانی که در این مطالعه شرکت کرده اند سپاسگزاریم ، زیرا بدون حمایت آنها ، این مطالعه امکان پذیر نبود.

منابع

Bandura ، A. (1991). نظریه شناختی اجتماعی خودتنظیمی. عضو. رفتار. هولتصمیم گیریروند. 50 ، 248-2287.

Bandura ، A. ، and Jourden ، F. J. (1991). مکانیسم های خود نظارتی حاکم بر تأثیر مقایسه اجتماعی بر تصمیم گیری پیچیده. J. Pers. SOC. روان60: 941.

براون ، جی. م. ، میلر ، دبلیو.. ، و لواندوفسکی ، L. A. (1999)."پرسشنامه خود تنظیم" ، در نوآوری در عمل بالینی: یک کتاب منبع ، eds L. Vandecreek و T. L. Jackson (Sarasota ، FL: مطبوعات منابع حرفه ای/مبادله منابع حرفه ای) ، 281-292.

Bruhn ، A. L. ، Vogelgesang ، K. ، Schabilion ، K. ، Waller ، L. ، and Feando ، J. (2015). من دوست ندارم خوب باشم! "تغییر رفتار با خود نظارت بر فناوری. J. آموزش ویژه. تکنول30 ، 133-144.

Callaghan ، D. (2005). رفتارهای سالم ، خودکارآمدی ، مراقبت از خود و عوامل اصلی تهویه در بزرگسالان مسن. J. پرستار بهداشت جامعه. 22 ، 169-178. doi: 10. 1207/s15327655jchn2203_4

Carey ، K. B. ، Neal ، D. J. ، and Collins ، S. E. (2004). تجزیه و تحلیل روان سنجی پرسشنامه خودتنظیمی. معتادرفتار. 29 ، 253-260.

Carle ، A. C. ، Blumberg ، S. J. ، Moore ، K. A. ، and Mbwana ، K. (2011). روشهای پیشرفته روان سنجی برای توسعه و ارزیابی شاخص های مبتنی بر برش. شاخص کودک. res4 ، 101–126.

چن ، Y.-H. ، و لین ، Y.-J.(2018). اعتبارسنجی پرسشنامه کوتاه خودتنظیمی برای دانشجویان کالج تایوانی (TSSRQ). جلو. روان9: 259. doi: 10. 3389/fpsyg. 2018. 00259

Feizi ، A. ، and Heidari ، Z. (2020). نسخه فارسی پرسشنامه کوتاه کیفیت زندگی افراد مسن (OPQOL-BRIEF): ارزیابی خصوصیات روان سنجی. صلاحیت سلامتینتایج زندگی 18: 327. doi: 10. 1186/S12955-020-01586-8

زمینه ، A. (2013). کشف آمار با استفاده از آمار IBM SPSS. هزار اوکس: مریم گلی.

Gagné ، M. (2018). از استراتژی به عمل: تبدیل اهداف سازمانی به رفتار سازمانی. int. J. Manag. وحی 20 ، S83 - S104.

گارسون ، G. D. (2012). آزمایش فرضیات آماری. Asheboro ، NC: انتشارات همکاران آماری.

Garzon Umerenkova ، A. ، De La Fuente Arias ، J. ، Martínez-Vicente ، J. M. ، Zapata Sevillano ، L. ، Pichardo ، M. C. ، and García-Berbén ، A. B. (2017). اعتبار سنجی پرسشنامه خود تنظیم کوتاه اسپانیایی (SSSRQ) از طریق تجزیه و تحلیل راش. جلو. روان8: 276. doi: 10. 3389/fpsyg. 2017. 00276

Goes ، M. ، Lopes ، M. J. ، Oliveira ، H. ، Fonseca ، C. ، and Marôco ، J. (2020). یک الگوی مداخله مراقبت از پرستاری برای افراد سالخورده برای مشخص کردن پروفایل های کلی عملکرد و نیازهای مراقبت از خود. علمیRep 10: 1770. doi: 10. 1038/s41598-020-58596-1

هاپکینز ، دبلیو جی. (2017). صفحات گسترده برای تجزیه و تحلیل اعتبار و اعتبار. Sportscience 21 ، 36-44.

Kaiser ، H. F. (1974). شاخص سادگی فاکتوریل. Psychometrika 39 ، 31-36. doi: 10. 1207/S15327906MBR1901_1

Kallner ، A. (ویرایش) (2018). آمار آزمایشگاهی (چاپ دوم). آمستردام: Elsevier.

Kanfer ، F. H. (1970). خود تنظیم: تحقیق ، موضوعات و گمانه زنی ها. رفتار. اصلاحکلینیکروان74 ، 178-220.

Koch ، A. K. ، and Nafziger ، J. (2011). خود تنظیم از طریق تنظیم هدف. رسولJ. Econ. 113 ، 212-227.

Lawshe ، C. H. (1975). یک رویکرد کمی به اعتبار محتوا. persروان28 ، 563-575. doi: 10. 1097/hmr. 0000000000000243

Lazić ، M. ، Jovanović ، V. ، and Gavrilov-Jerković ، V. (2021). مقیاس خودکارآمدی عمومی: شواهد جدید از اعتبار ساختاری ، تغییر اندازه گیری و خصوصیات پیش بینی کننده در رابطه با بهزیستی ذهنی در نمونه های صرب. curr. روان40 ، 699-710.

Luszczynska ، A. ، Scholz ، U. ، and Schwarzer ، R. (2005). مقیاس خودکارآمدی عمومی: مطالعات اعتبار سنجی چند فرهنگی. J. Psychol. 139 ، 439-457. doi: 10. 3200/jrlp. 139. 5. 439-457

Mann ، T. ، De Ridder ، D. ، and Fujita ، K. (2013). خودتنظیمی از رفتار بهداشتی: رویکردهای روانشناختی اجتماعی برای تعیین هدف و تلاش برای هدف. روانی سلامتی. 32: 487. doi: 10. 1037/a0028533

McPhee ، J. S. ، French ، D. P. ، Jackson ، D. ، Nazroo ، J. ، Pendleton ، N. ، and Degens ، H. (2016). فعالیت بدنی در سنین بالاتر: چشم انداز پیری سالم و ضعف. Biogerontology 17 ، 567-580. doi: 10. 1007/s10522-016-9641-0

Mehri ، N. ، Messkoub ، M. ، and Kunkel ، S. (2020). روندها ، عوامل تعیین کننده و پیامدهای پیری جمعیت در ایران. پیری int45 ، 327-343.

Miller ، W. R. ، and Brown ، J. M. (1991)."خود تنظیم به عنوان یک مبنای مفهومی برای پیشگیری و درمان رفتارهای اعتیاد آور" ، در خودکنترلی و رفتارهای اعتیاد آور ، Eds N. Heather ، W. R. Miller و J. Greeley (سیدنی: انتشارات ماکسول مک میلان) ، 3-79doi: 10. 1016/j. addbeh. 2018. 07. 014

Moeini ، B. ، Shafii ، F. ، Hidaia ، A. ، Babaii ، G. R. ، Birashk ، B. ، and Allahverdipour ، H. (2008). استرس درک شده ، خودکارآمدی و روابط آن با وضعیت بهزیستی روانشناختی در دانش آموزان دبیرستانی پسر ایرانی. SOC. رفتار. pers36 ، 257–266.

Neal ، D. J. ، and Carey ، K. B. (2005). تجزیه و تحلیل روان سنجی پیگیری پرسشنامه خودتنظیمی. روانمعتادرفتار. 19: 414. doi: 10. 1037/0893-164x. 19. 4. 414

Nezami ، E. ، Schwarzer ، R. ، and Jerusalem ، M. (1996). سازگاری فارسی (فارسی) از مقیاس خودکارآمدی عمومی. در دسترس آنلاین در: http://userpage. fu-berlin. de/∼health/persona. htm (دسترسی به 7 آوریل 2022).

Ogden ، J. (2019). کتاب الکترونیکی: روانشناسی بهداشت ، 6E. نیویورک نیویورک: مک گرا هیل.

Perkins ، N. J. ، and Schisterman ، E. F. (2006). ناسازگاری نقاط برش "بهینه" با استفاده از دو معیار بر اساس منحنی مشخصه عملکرد گیرنده. صبح. J. Epidemiol. 163 ، 670-675.

Pillay ، D. ، Nel ، P. ، and Van Zyl ، E. (2022). تأثیر مثبت و مقاومت: بررسی نقش خودکارآمدی و خود تنظیم. یک مدل میانجیگری سریال. Sa J. Ind. Psychol. 48:12.

Potgieter ، J. C. ، and Botha ، K. F. (2009). خصوصیات روان سنجی پرسشنامه خودتنظیمی کوتاه (SSRQ) در یک زمینه آفریقای جنوبی. J. Psychol. آفریقایی19 ، 321-328.

رجبی، غ. (1385). پایایی و روایی مقیاس باورهای خودکارآمدی عمومی (gse-10) در مقایسه دانشجویان روانشناسی دانشگاه شهید چمرین و دانشگاه آزاد مرودشت. آموزش افکار. 2، 111-122.

ساماراکون، س.، چاندولا، اچ، و راویشنکار، ب. (2011). تأثیر عوامل تعیین کننده رژیم غذایی، اجتماعی و سبک زندگی پیری تسریع شده و تظاهرات بالینی رایج آن: یک مطالعه پیمایشی. آیو 32:315. doi: 10. 4103/0974-8520. 93906

ساموئلز، پی (2017). مشاوره در مورد تحلیل عاملی اکتشافی. برلین: ResearchGate.

سینگ، آ.، شوکلا، ا.، و سینگ، پی (2009). خودکارآمدی ادراک شده و سلامت روان در میان سالمندان: مطالعه ای از هند. J. هندی آکادمی. Geriatr. 5، 171-176.

تقی زاده، ع.، عظیمی، ا.، و میرزایی، ر. (1399). شواهد روایی نسخه فارسی پرسشنامه یادگیری خودتنظیم آنلاین. بین رشته ای. J. یادگیری مجازی. پزشکیعلمی11، 13-24.

طهماسبی پور، ن.، حمیدی، ف. و کاظمی، ز. (1390). بررسی اثربخشی استفاده از محتوای الکترونیکی درس ریاضی بر یادگیری خودتنظیمی و پیشرفت تحصیلی. تکنولوژیآموزش. J. 15, 649-656.

والتز، سی اف، و باسل، آر بی (1981). تحقیقات پرستاری: طراحی، آمار و تجزیه و تحلیل کامپیوتری. فیلادلفیا: شرکت FA Davis.

Wehmeyer، M. L. و Shogren، K. A. (2017). هدف گذاری و دستیابی و خودتنظیمی. کتاب راهنمای روانشناسی مثبت نگر در ناتوانی های ذهنی و رشدی. برلین: اسپرینگر.

Wild, D., Grove, A., Martin, M., Eremenco, S., McElroy, S., Verjee-Lorenz, A., et al.(2005). اصول عملکرد خوب برای فرآیند ترجمه و سازگاری فرهنگی برای پیامدهای گزارش شده توسط بیمار (PRO): گزارش کارگروه ISPOR برای ترجمه و سازگاری فرهنگی. ارزش سلامت 8، 94-104.

سازمان بهداشت جهانی [WHO] (2007). شهرهای جهانی دوستدار سن: یک راهنما. ژنو: سازمان بهداشت جهانی.

سازمان بهداشت جهانی [WHO] (2020). کنسرسیوم بالینی Who On Healthy Aging 2019: گزارش نشست کنسرسیوم که در 21-22 نوامبر 2019 برگزار شد. ژنو: سازمان بهداشت جهانی.

زینلی، ع.، شریفی، ح.، عنایتی، م.، عسگری، ص، و پاشا، گ. (1390). مسیر واسطه‌ای در بین سبک‌های فرزندپروری، سبک‌های دلبستگی و خودتنظیمی با استعداد اعتیاد نوجوانان. J. Res. پزشکیعلمی16:1105.

واژه‌های کلیدی: فارسی، خودتنظیمی، روایی، روان‌سنجی، مقیاس، سالمند

استناد: Motamed-Jahromi M ، Kaveh MH ، Mohammadpour A and Asadollahi A (2022) اعتبار سنجی روان سنجی نسخه فارسی پرسشنامه خودتنظیمی فرم کوتاه در افراد مسن در جامعه. جلو. روان13: 844871. doi: 10. 3389/fpsyg. 2022. 844871

دریافت: 28 دسامبر 2021 ؛پذیرفته شده: 17 مه 2022 ؛منتشر شده: 23 ژوئن 2022.

گری کریستوفر ، دانشگاه سوانسی ، انگلستان

Godfred O. Boateng ، دانشگاه تگزاس در آرلینگتون ، ایالات متحده Wenjun GUI ، آزمایشگاه کلیدی علوم رفتاری ، انستیتوی روانشناسی (CAS) ، چین میگوئل آنجل رویز-کاربیاس ، دانشگاه مورسیا ، اسپانیا

کپی رایت © 2022 Motamed-Jahromi ، Kaveh ، Mohammadpour و Asadollahi. این یک مقاله با دسترسی آزاد است که تحت شرایط مجوز انتساب Creative Commons (CC توسط) توزیع شده است. استفاده ، توزیع یا تولید مثل در سایر انجمن ها مجاز است ، مشروط بر اینکه نویسنده اصلی (ها) و مالک (های) حق چاپ (دارایی) اعتبار داشته باشند و با توجه به عمل دانشگاهی پذیرفته شده ، انتشار اصلی در این ژورنال ذکر شده است. بدون استفاده ، توزیع یا تولید مثل مجاز نیست که این شرایط را رعایت نمی کند.

تجارت با گزینه‌‌های باینری...
ما را در سایت تجارت با گزینه‌‌های باینری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نازنین فراهانی بازدید : 67 تاريخ : سه شنبه 16 خرداد 1402 ساعت: 23:14